Krisu -Siuntiosta

Happamia, sanoi poliisi pyöräilijöistä

Kohtuullisen aktiivisena pyöräilijänä Uuden Suomen uutisoima "poliisin purkaus" polkupyöräilijöistä saa kypärän nauhat lepattamaan.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118133-poliisi-hermostui-%E2%80%9Dei-nain-miten-taman-saa-paahanne%E2%80%9D

 

Poliisin kommentista kuultaa pahemman kerran toispuolinen autokulttuurillinen näkemys. Poliisin lausunto: "... pyörätiellä ja varsinkin jalkakäytävällä ajavan pyöräilijän on pääsääntöisesti väistettävä ajoradalla liikkuvia ajoneuvoja.", on melkoisen asenteellinen.

Ainakin täällä pääkaupungin ympäryskunnissa pyörätiet kulkevat usein maantien suuntaisesti ja risteävillä teillä on kärkikolmio tai stop-merkki ennen suojatietä. Tällöin suojatiellä liikkuva on etuoikeuttu liikkuja.

Kesällä ajellessa kohtasin päivittäin autoja, jotka kärkikolmiosta välittämättä ajoivat suoraan suojatielle ja pysähtyivät vasta suojatien päälle. Pyöräilijä on aina heikoilla noissa tilanteissa, eikä tälläiset poliisin asenteelliset lausunnot edistä yhtään pyöräilijöiden turvallisuutta, päin vastoin.

Toivon mukaan näemme tulevaisuudessa yhä useammin polkupyöräpoliiseja ja saamme siten uutta näkemystä liikennekulttuuriin.

Toivottavasti poliisikin kykenisi näkemään kaikki tiellä liikkujat tasaveroisina, ilman toispuoleisia asenteita. Laki, ei ole toispuoleinen, vaikka näyttää siltä, että sitä tulkitseva poliisikunta katsoo asiaa toinen silmä ummessa ja ruokkii osaltaan toispuoleista liikennekulttuuria.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

tapio oksanen

Kohtuullisen paljon törmään samaan ongelmaan, kuin lausunnon antanut poliisi. Pyöräilijällä hirmuinen vauhti, hevosen vilkuilulipat päässä, ettei vaan näe sivulle ja kauhea luotto siihen, että valkoiset raidat tiessä suojaavat luita pelliltä. Valitettavasti näin ei ole ja pyöräilijä häviää aina. Suojellahan tuo poliisi pyöräilijöitä yrittää.